Een dag goed begonnen- wiet op de snorfiets

Vandaag is de dag goed begonnen met een vrijspraak en een schuldigverklaring zonder straf of maatregel.Mijn cliënt werd ervan beschuldigd om onder invloed van wiet op een snorfiets gereden te hebben. Hij had de avond van te voren een joint gerookt. En ja dat heet ook rijden onder invloed en is een misdrijf dat je bij een veroordeling makkelijk je VOG kan kosten. En met een recentelijke rechterlijke veroordeling kom je ook Amerika niet ( makkelijk) meer in. Het lijkt dus een kleine zaak, maar het kan dus wel heel wat gevolgen voor iemand hebben.

In dit geval heb ik uitvoerig betoogd, dat er onvoldoende bewijs was, dat hij niet in staat was om de snorfiets goed te besturen. Hij kwam destijds rustig, gecontroleerd en zeker over, volgens de doktor die de bloedproef afnam.

 Gelukkig had ik verleden jaar bij het gerechtshof in een zaak waarbij het om gebruik van cocaine en het besturen van een auto ging, met eenzelfde redenering ook een vrijspraak behaald. Ook naar die uitspraak heb ik verwezen… 

Ik denk dat lang niet iedereen weet, dat je van een jointje nog zeker 24 uur daarna sporen in het bloed kunt hebben, en dat je daardoor dus je rijbewijs in gevaar kunt brengen.


Vanwege privacy worden herkenbare gegevens gefingeerd of weggelaten.
Auteursrecht foto: chainat / 123RF Stockfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *