Een dag met een hoopvol einde

De dag begon onheilspellend met een onbedoelde ruzie met een andere advocaat. Een ruzie of misverstand met een andere advocaat ervaar ik altijd als heel vervelend. Helaas kun je dat niet altijd voorkomen omdat cliënten soms met dingen komen, die je niet kunt voorzien en je soms ook gewoon voor je cliënten echt moet vechten. Maar zo’n ruzie vreet energie zeker als men dreigt met klachten en aanverwante dingen.

Vanmiddag had ik aan het einde van de middag een zitting,maar door 2 uur vertraging werd het een zitting aan het begin van de avond.
Een Syrisch gezin, hun zoon, zou uit huis geplaatst worden,omdat hij zich zich te verbaal agressief opstelde en naar niemand luisterde. Het hele gezin wilde niet dat hun zoon nog langer ergens gesloten opgesloten zat. Hij was al 2 weken ergens ver weg ondergebracht. Het gezin was juist gevlucht voor de oorlog om hun kinderen veilig te doen opgroeien. Het was hartverscheurend!

Als jeugdzorg eenmaal zo’n verzoek tot uithuisplaatsing heeft ingediend is de kans heel klein om de rechter op andere gedachten te brengen.

Ik vertegenwoordigde de ouders, en de zoon werd ook vertegenwoordigd. Als advocaten waren we het in dit geval er echt niet mee eens. Beiden hebben we op onze eigen manier een gloedvol betoog gehouden…..dat dit getraumatiseerde gezin niet uit elkaar gehaald moest worden en dat er ook te weinig juridische redenen zijn .En de ouders vertelden hoog geëmotioneerd, dat niemand meer kon slapen omdat ze kun kind misten en zij beloofden overal aan mee te werken. En toen gebeurde het wondertje, de rechter was het met ons eens en de machtiging om de jongen nog langer gesloten geplaatst te houden werd niet afgegeven.

En zo eindigde deze dag om 19.30 uur met gerechtigheid en hoop.


Vanwege privacy worden herkenbare gegevens gefingeerd of weggelaten.
Auteursrecht foto: kazatin / 123RF Stockfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *