De relaxte “wat-maakt-het-uit”-gasten

Vandaag heb ik Jeugdpiket. Het betekent dat ik op pad ben om minderjarigen die door de politie zijn aangehouden bij te staan. Een van mijn klantjes van vandaag was nog geen 16 jaar, maar al een echte “wat-maakt-het-uit”-gast. Hij was opgepakt met veel wiet. Ik vind het altijd heel jammer als een jongere zo relaxed wordt van het spul, dat het niets meer uitmaakt en zo langzaam maar zeker de toekomst bij wijze van spreken weggerelaxed wordt.

Gisteren had ik een oudere variant van deze jongen in het volwassenenpiket, een mooie twintiger….die al jaren op straat leeft. Hij had op het VWO gezeten, met een sympathieke uitstraling en leefde van het verzamelen van statiegeldflessen. Ook hij vond alles wel best en “wat-maakt-het-uit”.

Wiet, een relaxte beat die je beter kunt vermijden.


Vanwege privacy worden herkenbare gegevens gefingeerd of weggelaten.
Auteursrecht foto: chainat / 123RF Stockfoto
2017-04-15T15:45:34+00:0018-01-2015 |