Jeugdrecht & Jeugdstrafrecht

Neem contact op

Jeugdrecht en Jeugdstrafrecht advocaat

Het Jeugdrecht bestaat uit het civiele Jeugdrecht en het Jeugdstrafrecht en heeft tot doel om de jeugdigen te beschermen in hun ontwikkeling. Dat kan bestaan uit bescherming in de opvoedingssfeer maar ook om bij te sturen als een jeugdige iets misdaan heeft.
Tatjana Dreiling heeft over het algemeen een goede click met jeugdigen. Zij wil ervoor zorgen dat alle jongeren een kans krijgen om te groeien en te leren, ook als ze tijdelijk het “foute pad” zijn opgegaan. Zij gelooft meer in ondersteuning dan in straffen.

Civiel jeugdrecht

Voor minderjarigen die vanwege ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen in de problemen raken, is het civiele jeugdrecht van toepassing. Op verzoek van hulpverlenende instanties kunnen deze minderjarigen onder toezicht gesteld en/of uit huis geplaatst worden.
De taak van een advocaat is dan om te toetsen of er wel aan alle criteria is voldaan om zulke vergaande besluiten op te leggen en uit te voeren. Vaak staat een advocaat ook het kind/de jeugdige bij, in dat geval zorgt de advocaat ervoor dat alles wat de jongere te zeggen heeft ook meegewogen wordt.

Ondertoezichtstelling (OTS)

Bij een Ondertoezichtstelling (OTS) wordt uw gezag over uw kind beperkt.
Dat kan gebeuren als er in uw gezin problemen voorkomen, die de ontwikkeling van uw kind kunnen schaden. De kinderrechter kan uw kind dan onder toezicht stellen. Uw gezin krijgt dan begeleiding van een gezinsvoogd. Zolang u vrijwillige hulpverlening aanvaardt en de hulpverlening helpt wordt een OTS veelal niet uitgesproken.
Als de OTS wel wordt uitgesproken dan zal Bureau Jeugdzorg voor de uitvoering daarvan zorgdragen en een gezinsvoogd aanwijzen. De gezinsvoogd zal proberen de problemen in uw gezin op te lossen. Een ondertoezichtstelling duurt maximaal en jaar, maar kan telkens met een jaar verlengd worden.

Soms volwassenrecht bij jongeren en jeugdrecht bij jongvolwassenen

Soms kan een rechter op grond van beslissen om bij jongeren van 16 of 17 jaar een volwassenensanctie toe te passen. Hiervoor gelden bepaalde criteria. Ook het omgekeerde kan. Bij verdachten van 18 tot 23 kan een rechter soms ook besluiten om een jeugdsanctie te geven.

Het karakter van het jeugdstrafrecht

Het jeugdstrafrecht heeft van oorsprong een opvoedkundig karakter. De jongere krijgt de kans om te leren van wat er gebeurd is. Maar ook in het jongerenstrafrecht worden de laatste jaren steeds strengere straffen opgelegd. Hierdoor kan een strafzaak ook bij een jongere (ernstige) consequenties hebben.

Een jongere krijgt een strafblad en moet veelal DNA afgeven. En ook een jongere kan naar de gevangenis gestuurd worden.

En dit kan allemaal gevolgen hebben voor het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag ( VOG). Of voor het vinden van een stageplaats of een baan.

arrow down

Neem vrijblijvend contact op

071 542 7910
Als u inspreekt ontvangt Tatjana Dreiling een email
van uw ingesproken bericht en belt u binnen enkele uren terug.
Over Tatjana Dreiling

Zij is nieuwsgierig en reislustig. Haar reizen en verblijf in andere landen hebben haar kijk op mensen beinvloed. Op deze site wordt naast veel informatie ook geprobeerd om de schoonheid van variatie, door mooie landschapsfoto’s van haar reizen te onderstrepen.

Leer meer over mijn werkwijze.

Hoe ik te werk ga

 • 1
  Kennismaking

  Ik vind het belangrijk dat u mij vertrouwt

 • 2
  Voorbereiding

  Ik spit zaken graag uit, beloof nooit onzin, en spiegel een reëel haalbaar resultaat voor, financieel kom ik er altijd met mijn cliënten uit.

 • 3
  Resultaat

  Ik ga voor het best mogelijke resultaat, soms is dat bijvoorbeeld een vrijspraak, maar veel vaker een lagere straf of een goede omgangsregeling.

Meer informatie ontvangen over Jeugdrecht?


  Referenties

  Tatjana Dreiling is blij dat haar cliënten regelmatig hun tevredenheid uitdrukken in een persoonlijke en positieve recensie. Hieronder kunt u lezen wat voor indruk de werkwijze van Tatjana Dreiling achterlaat.
  Lucia

  Google review

  Eindelijk een advocaat die haar werk goed verstaat en begrijpt. Mensen een aanrader!!!
  wilt u een goeie advocaat? Dan is dat Mr. T. Dreiling!! Ik praat uit ervaring!
  Diantha

  Google review

  Tatjana heeft ons super goed geholpen.
  Ze gaat super snel te werk een weet alles precies goed uit te leggen. Ook is ze super kind vriendelijk. Ze probeerde op allerlei manieren mijn dochter te vermaken tijdens onze afspraken. Ze is ook erg behulpzaam en ik voelde me meteen op mijn gemak. Ik ben haar super dankbaar.
  T.M Blok

  Google review

  Ik was gepakt met alcohol op achter het stuur, erg dom en slordig... Mij werd toen sterk aangeraden een advocaat in dienst te nemen omdat het percentage dat ik blies er hoog was en ik recidive ben en eigenlijk niet zonder rijbewijs kan. Via via kwam ik bij meester Dreiling terecht. Door al haar inspanning heb ik uiteindelijk me rijbewijs in 40 dagen terug gekregen terwijl er 4 maanden waren geeist door het OM. Daarnaast kreeg ook nog is een hele schappelijke straf van de officier, door de hulp van meester Dreiling. De 5 sterren zijn dan ook meer dan terecht en kan meester Dreiling ten zeerste aanraden voor rijbewijs zaken. Nogmaals dank!
  Linda Hendriksen

  Google review

  ik zou geen betere advocaat kunnen wensen dan Tatjana !
  Met verschillende zaken heeft ze me zo goed geholpen, bijgestaan en begeleid .
  Ze is professioneel , lief , en heeft geduld met je ! Ben erg blij met haar als advocaat en heb veel aan haar te danken ! Dank je wel voor alles Tatjana
  Groetjes linda
  Tim

  Google review

  Heel erg tevreden over het behaalde resultaat bij mijn zaak. Te danken aan Mevrouw Dreiling, veel inzet getoond en kreeg sterk het gevoel dat Mevrouw Dreling er echt alles aan wilden doen om het beste resultaat te halen en dat is ook gebeurt! Nogmaals dank!